سئو (SEO) به صورت خلاصه به معنی بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization) هست.
حالا این بهینه سازی یعنی چی؟ بهینه سازی یعنی بهبود سایت به طوری که موتور های جستجو – به خصوص گوگل (Google). و کاربر هر دو بتونن به بهترین شکل سایت شما رو ببینن.
مگه گوگل و کاربر سایت رو متفاوت میبینن؟ مسئله از همین اختلاف شروع میشه. گوگل داره سعی می کنه سایت رو همونجوری که کاربر میبینه ببینه. ولی خب تفاوت از همین جا شروع میشه.
سئو برای سایتتون چیکار میکنه؟ (نتیجه سئو)
در نتیجهی اجرای خدمات سئو سایت، پس از انجام بهینه سازیها، اتفاقاتی که برای سایتتون میافته:
- سرعت نمایش سایتتون به کاربران بیشتر میشه
- رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) روانتری برای کاربران ایجاد میشه
- پس زمان استفاده از سایتتون برای هر کاربر بیشتر میشه. (TPU یا Time Per User)
- از دید گوگل، سایتی دارید که کاربران علاقه بیشتری نسبت به بازدید سایتتون دارن
- پس در نتیجه همه این موارد، گوگل سایتتون رو در رتبههای بالاتر نمایش میده
این سیکل تا زمانی ادامه پیدا میکند که سایت شما به رتبههای صفحه اول یا رتبههای 1 تا 3 افزایش رتبه بده. این افزایش رتبه نشون میده که سود خدمات سئو چیست؟
تفاوت سئو با تبلیغات کلیکی چیست؟
بهتر اینه که اول هر کدام رو تعریف کنیم:
سئو چیست: همونطور که بالاتر گفته شد، سئو به معنی بهینه سازی موتور جستجو (Search Engine Optimization)
تبلیغ کلیکی چیست: هرگونه تبلیغ که بابت هر کلیک که روی سایت (یا بنر) مورد نظر بشه هزینه پرداخت میشه. معروفترین تبلیغ کلیکی در سطح بین المللی گوگل ادز (Google Ads) و در سطح کشور ایران یکتانت است.
البته شرکتهای دیگری در این حوزه در ایران وجود دارد که بعدا به آنها اشاره میکنیم.
سئو (SEO) | تبلیغ کلیکی (Paid Ads) | |
---|---|---|
نمایش اولیه | حداقل یک ماه (پروسه بلند مدت) | از لحظه پرداخت هزینه |
اتمام نمایش | نمایش حتی پس از اتمام همکاری | به محض اتمام موجودی |
بهینه سازی | بهینه سازی های سرعت و UI و UX | عموما بدون بهینه سازی |
نحوه هزینه | هزینه به صورت ماهیانه | هزینه بابت هر کاربر |
تخمین هزینهها به جهت سادهتر شدن تصمیم گیری:
در صورتی که سایت شما هزینه سئو 20 میلیون در ماه داشته باشد
در انتهای ماه اول: 20 میلیون هزینه سئو پرداخت کردید. با تجربه راهبرد سئو 300 الی 1,200 کاربر در ماه اول داشته اید. و در تبلیغات کلیکی هزینهای حدود 6,000 الی 28,000 تومان بابت هر کاربر به صفحه هدف پرداخت کردهاید. که هزینه ای به طور میانگین بالغ بر 7,200,000 بابت 600 ورودی به صفحه هدف خود پرداخت کردهاید.
در انتهای ماه دوم: 20 میلیون بابت هزینه سئو پرداخت کرده اید.
البته موارد بالا یه تخمین کلی هست و تعرفه و قیمت سئو برای هر سایت و هر صنعت با میزان رقابت های مختلف، متفاوت خواهد بود.
سئو توی فضای اینترنت چقدر اهمیت داره؟

اهمیت سئو در فضای اینترنت روز به روز در حال افزایش است. با توجه به آماری که مشاهده میکنید، تعداد مشتریانی از فروشگاههای اینترنتی خرید میکنند در تمام جهان در حال افزایش هستند. پس پیشبینی میشود که روز به روز نیاز به خدمات سئو افزایش پیدا کند.
سئو به چند قسمت تقسیم میشه؟
به صورت عمومی، برای اینکه متوجه بشیم “طبقه بندی سئو چیست؟” یک سری فعالیتهای به خصوص است که روی یک سایت انجام میشود. اما به دلیل نیازهای متفاوتی که در دوره اخیر پیش اومده، ما (راهبرد سئو) رو به 5 بخش تقسیم کردیم.
استراتژی سئو (راهبرد سئو). به یک سند استراتژیک گفته میشود که تمام فعالیتهای ریز و درشت امور سئو در این سند آورده شده تا مسیر راه سئو از نظر زمانبندی و دستهبندی محتوا و تمام امور دیگر سئو در ماههای آینده برای ما و مشتریان ما مشخص باشد.
سئو داخلی (On-Site SEO). به تمام فعالیتهای داخل سایت که با هدف سئو شدن مطالب و صفحات سایت صورت میگیرد گفته میشود.
سئو تکنیکال (Technical SEO). امور مربوط به بهینه سازی سرعت سایت، بهینه سازی کد های سایت و بهینه سازی اصولی و پایهای سایت، همه در لیست امور سئو تکنیکال قرار میگیرند.
سئو خارجی (Off-Page SEO). هر امری خارج از سایت شما که به رتبه گرفتن سایت شما کمک میکند سئو خارجی نام دارد. مثل رپورتاژ آگهی، بک لینک و سوشال سیگنال.
سئو محتوا (Content SEO). هر سایتی برای افزایش رتبه در گوگل و دیگر موتورهای جستجو نیاز به محتوا دارد. این محتوا میتونه شامل نوشتار، تصویر، ویدیو و حتی پادکست باشد. به بهبود هر کدام از این نوع محتوا، سئو محتوا گفته میشود. البته استراتژی تولید محتوا که بخشی از استراتژی کلی سئو میشه برای شروع کار تولید محتوا بسیار مهمه.
سئو لوکال (Local SEO). نوعی از افزایش رتبه کلمات کلیدی سایت که به محله ها و شهرهای خاص تمرکز دارد و به دنبال جذب مشتری از آن محلههای خاص هست. ثبت لوکیشن کسب و کار در گوگل مپ و نوشتن مطلب های محله محور در سایت (مثل سئو شمال غرب تهران) از این دسته کارها هستند.
تفاوت سئو برای سایت های مختلف
در نمای کلی، سئو برای همه سایتها با یک هدف انجام میشود: افزایش بازدید سایت. اما با نگاه جزئیتر، سایتها به 2 دسته تقسیم میشوند:
- سایتهای خدماتی و وبلاگها
- سایتهای فروشگاهی و فروش آنلاین
تفاوت این 2 دسته در نوع تمرکز امور سئو هست. به طوری که: در سایتهای خدماتی و وبلاگ تمرکز بر روی تولید محتوای سئو شده و جذب کاربر برای خواندن این مطالب و حتی اضافه شدن ارزش با پاسخ به سوالات کاربران اینگونه سایتها هست. اما در سایتهای فروشگاهی سئو با هدف هدایت کاربران به خرید و افزایش فروش انجام میشود.
تاریخچه سئو
In 1997, the Webstep Marketing Agency was the first group to use the phrase “search engine optimization” in their marketing materials. And around 1998, Danny Sullivan, founder of Search Engine Watch, started popularizing the term and helping clients optimize their content to rank well in search engine results.
سایت rellify.com
در سال 1997 برای اولین بار، آژانس مارکتینگ وب استپ (Webstep Marketing Agency) از کلمه سئو (Search Engine Optimization) در سیستم مارکتینگ خودشون استفاده کردن. و در سال 1998 دنی سالیوان (Danny Sullivan) موسس سرچ انجین واچ (Search Engine Watch) شروع به استفاده از این کلمه و ایجاد معروفیت برای این کلمه انجام داد. و او با استفاده از تکنیکهای ساده آن زمان شروع به بهبود رتبه مشتریانش در اینترنت کرد.
الان که سوال سئو چیست؟ رو پاسخ دادیم، نوبت میرسه به نحوه عملکرد سئو.
سئو چجوری کار می کنه؟
سئو (بهینه سازی موتور جستجو) به موتورهای جستجو (از جمله گوگل) کمک میکند تا با مدل خاصی از استفاده کلمات، (موتورهای جستجو) بتوانند به بهترین نحو موضوعیت این وبسایتها را بفهمند.
ممکنه یه سوال براتون پیش بیاد: چرا موتورهای جستجو لازمه موضوعیت سایتی رو بفهمن؟
جواب این سوال رو با دونستن روش عملکرد موتورهای جستجو خواهید فهمید.
موتور های جستجو چجوری کار می کنن؟
موتورهای جستجو یک هدف دارند. این هدف رضایت کاربران برای بقای عمر خودشون است.
بهترین مثال برای دهه 60 و دهه 70 ایها موتور جستجوی یاهو (Yahoo) هست. کسانی که تو این دوره زندگی کردن یادشونه با اینکه گوگل وجود داشت ولی بهترین موتور جستجوی جهان یاهو بود.
زمانی که گوگل (Google) به کاربران نتایج بهتر و دقیقتری نشون داد، کم کم همه کاربرا رو به سمت خودش کشید.

موتورهای جستجو با یک الگوی ساده کار میکنند.
- هدف کاربر از جستجوی این کلمه (خرید هدفون) چه چیزی هست؟
- سایتهایی که از قبل در آنها خزش (Crawl) کرده تا موضوع این سایتها را بفهمد را رتبه بندی کند.
- انتخاب میکنه که با توجه به نیاز کاربر کدوم مطالب رو اول نشون بدن.
اطلاعات دقیقتر در مورد موتورهای جستجو
رباتهای اینترنت گرد (Web Spider Robots). 98% از اینترنت توسط ربات ها خزش میشود. هر ربات اهداف مختلفی دارد، اما به صورت خلاصه همه یک کار رو انجام میدن. گشت و گذار در سایتهای مختلف. در این بین موتورهای جستجو هم رباتهای مختلفی دارن.
موتورهای جستجو با توجه به این مراحل رتبه سایت شما در نتایج خود را تعیین میکنند.
ربات خزشگر (Crawling). در بحث موتورهای جستجو مهمترین نوع رباتها، ربات خزشگر هستن. وظیفه این ربات خزش سایتهای مختلف و فهمیدن مفهوم وبسایت هست.
رندر کردن یا نمایش سایت (Rendering). پس از فهمیدن موضوع سایت، صفحات سایت برای مهمان (رباتی با ظاهر کاربر اینترنت) نمایش داده میشود.
ایندکس کردن یا خواندن نتایج (Indexing). بعد از گذر از ربات مهمان، گوگل و دیگر موتورهای جستجو سایت را میخوانند و با توجه به معیار مورد نظر خودشون به سایت یک امتیاز اختصاص میدن.
رتبه بندی در نتایج (Ranking). آخرین مرحله، مرحله دسته بندی و رتبه هر سایت در سرچ کاربر هست. با توجه به امتیاز مرحله قبل و ارتباط موضوعی با جستجوی کاربر این موتورهای جستجو رتبه سایت شما را تعیین میکنند.
مراحل سئو کردن سایت چیست:
1. تحقیق
2. پلن یا برنامه ریزی
3. ساخت و اجرا
4. زیر نظر گرفتن
5. آنالیز و بررسی دوباره
سئو سایت تا چه مدت ادامه داره؟
عموما نتایج از ماه سوم قابل مشاهده هستن. اما به صورت معمول شما پیشرفت رو مشاهده خواهید کرد، تا به رتبه های مد نظر خود نزدیک شید.
برای پاسخ دقیق به این سوال لازمه مسائلی راجع به سایتتون بدونیم. لطفا شماره تماس و وبسایتتون رو برای ما اینجا بنویسید. که به صورت رایگان آنالیزی از سایتتون براتون انجام بدیم.
چجوری سئو یاد بگیریم؟
آموزش سئو در سایت راهبرد سئو (rahbordseo.com) – به زودی
یادگیری سئو توسط مقالات گوگل (google.com) – یکی از منابع اصلی هر وب مستری (Webmaster) استفاده از مقالات و آموزشهای خود سایت گوگل است. لینک آموزش سئو گوگل (نیاز به فیلتر شکن دارید)
یادگیری توسط دیگر سایتهای معتبر خارجی
- ahrefs (لینک آموزش سئو سایت ahrefs.com)
- yoast (لینک آموزش سئو سایت yoast.com)
- semrush (لینک آموزش سئو سایت semrush.com) – نیاز به فیلتر شکن
- moz (لینک آموزش سئو سایت moz.com) – نیاز به فیلتر شکن
- و …
سوالات متداول در مورد سئو
همونطور که بالاتر گفته شد، تفاوت در هدف از سئو هست.
بیشتر بخوانید
در حال حاضر بزرگترین موتور جستجوی جهان با روزانه 8.5 میلیارد جستجو در روز گوگل هست.
از طرفی دیگه پر استفادهترین موتور جستجو در ایران هم هست. پس برای سایتهای ایرانی بیشترین ورودی از گوگل خواهد بود.
زمانی که، شما سایت خودتون رو راه اندازی کردید. ولی ورودی تقریبا صفر یا بسیار کم از موتورهای جستجو دارید.
مهمترین ابزاری که توسط خود گوگل ساخته شده و تمام اطلاعاتی که گوگل از شما داره رو اونجا به صاحب سایتتون نشون میده گوگل سرچ کانسول (Google Search Console) است.
لینک ورود به سرچ کانسول
اگر هزینه کردن برایتان اهمیت دارد، بله. زیرا شرکتهایی مثل ما (راهبرد سئو) با هزینه استخدام یک سئوکار حرفهای کار شما رو توسط یک تیم حرفهای انجام میدن.
لینک مشاهده قیمت سئو
معیار های سنجش (KPI) های سئو:
رتبه فعلی در کلمات
معیار سرعت سایت
تعداد ورودی های ماهانه
و … هست.
در بیش از 90% از موارد انجام دادن فقط یکی از خدمات برای سایت شما کافی نیست. و برای تشخیص این مسئله به یک سئوکار حرفهای نیاز داره.
اگر سوالی دارید، یا نیاز به مشاوره رایگان دارید، با این شماره تماس بگیرید: 44485341-021