سئو داخلی (داخل صفحه) چیست؟ 10 قدم ضروری در بهینه سازی سایت

فهرست مطالب

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک سربرگ اضافه کنید

    سئو داخلی (On-Site SEO) از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های سئو و بهینه سازی سایت است.

    برای ما (متولدین قبل از 75) پیش میومد که وارد یک سایت میشدیم و انقدر این سایت بد طراحی شده بود که وقتی واردش میشی رغبت به استفاده از این سایت نداشتیم (سئو داخلی رعایت نشده بود)

    این سایت‌ها با توجه به الگوریتم‌های جدید موتور‌های جستجو دیگه جایی تو نتایج ندارند و جای خودشون رو به سایت‌هایی دادند که به اصطلاح دوست‌دار کاربر (User Friendly) هستند.

    سایت‌های دوست‌دار کاربر نیاز کاربر رو سریع برطرف می‌کنند و کاربر به راحتی میتونه ازشون استفاده کنه. به طور خلاصه سئو داخلی خوبی دارند.

    چرا سئو داخلی (On-Site SEO) مهمه؟

    موتور‌های جستجو با هدف برطرف کردن نیاز کاربر الگوریتم‌هایی دارند که با آنالیز رفتار کاربر در سایت شما مقدار مناسب بودن و یا ضعیف بودن صفحه خاصی از سایت شما رو بررسی می‌کنند.

    پس اگر کاربری از سایت شما راضی باشه، بدون شک موتور‌های جستجو هم از سایت شما راضی خواهند بود.

    سئوکار‌ها بسیار خوب میدونن که مهم‌ترین فاکتور برای یک استراتژی سئو قوی در سایت شما، سئو داخلی (On-Site SEO) است. زیرا بهترین و بزرگ‌ترین نشانه‌ها برای موتور‌های جستجو، آمار‌های مختلفی هست که از کاربران واقعی داخل سایت شما به‌دست میاد.

    برای مثال: سئو داخلی (داخل صفحه) به کاربر کمک می‌کند که از سایت شما بیشترین بهره رو ببره. و اصطلاحا زمان زیادی در سایت شما بگذرونه. این آمار برای موتور جستجو یکی از سیگنال‌ها با نشانه مناسب و یا قوی بودن سایت شماست.

    سئو داخلی یا سئو داخل صفحه چیه؟

    سئو داخلی به طور خلاصه یعنی: “بهینه سازی المان‌های داخل سایت”. این المان‌ها شامل المان‌های بصری، متون، عناوین صفحات، لینک‌های ورودی و خروجی، طراحی رابط کاربری (UI)، تجربه کاربر (UX) و … هستند.

    در راهبرد سئو، ما با توجه سابقه و تجربه‌ای که در طول مدت کسب کرده‌ایم، به همه این اصول توجه می‌کنیم. میتونید خدمات سئو داخلی، خارجی، تکنیکال و محتوای راهبرد سئو رو در صفحه خدمات سئو ببینید. همچنین میتونید به طور مستقیم و جداگانه، فقط سئو داخلی رو برای سایتتون سفارش بدید.

    ارتباط رتبه در گوگل و سئو داخلی

    ارتباط سئو داخلی و موتور جستجو

    پس از مدتی که رتبه‌های برتر رو در نتایج گوگل بررسی می‌کنیم، متوجه میشیم که در این سایت‌ها و صفحات اصول سئو داخلی کامل و به طور دقیق بررسی و بهینه شده. این موضوع برای این سایت‌ها چندین سال زمان برده. اما خوشبختانه در حال حاضر با وجود اسناد مختلف (از اسناد گوگل مربوط به سئو گرفته تا سایت‌هایی که به خوبی سئو داخلی رو توضیح دادن و فعالیت‌های سئو داخل سایت رو دسته بندی کردن) ما به راحتی می‌تونیم مسیر چند ساله این سایت‌ها رو تو چند ساعت روی سایت خودمون انجام بدیم.

    یکی از فاکتور‌هایی که موتور‌های جستجو برای رتبه‌بندی صفحات بررسی می‌کنند، ارتباط موضوعی (Relevancy) بین محتوای صفحه و جستجوی کاربر است. در سئو داخل صفحه یکی از فعالیت‌هایی که انجام میشه، ایجاد ارتباط موضوعی یا اصطلاحا بهینه کردن هدف کاربر (User Intent) است.

    در سئو داخلی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟

    همونطور که یکم پیش گفته شد، این بهینه سازی‌های داخل سایت از کجا شروع میشه؟ عموم این بهینه سازی‌ها رو به ترتیب اهمیت برای شما آماده کردیم:

    1. تحقیق کلمات کلیدی
    2. رابط کاربری و تجربه کاربری (UI و UX)
    3. تایتل و متا دسکریپشن
    4. هدر‌ها و نوشته‌های سایت
    5. نوشته جایگزین تصاویر
    6. اسکیما (Structured Markup)
    7. نشان صفحه (URL)
    8. لینک سازی داخلی صفحات
    9. رسپانسیو بودن سایت
    10. سرعت لود شدن سایت

    تحقیق کلمات کلیدی

    اولین نکته‌ای که در سئو داخلی نیازه که بهش توجه بشه، هدف هر صفحه در سایتمون هست. هر صفحه یا هر مطلب در سایت به چه دلیل وجود داره. این تحقیق، یکی از خروجی های تدوین استراتژی سئو در سایت شما هست.

    مهم‌ترین هدف از تحقیق کلمات کلیدی اینه که متوجه قصد کاربر (User Intent) بشیم. و نهایتا قصد کاربر و هدف صفحه باید هم جهت باشه. مثلا: زمانی که کاربر سرچ می‌کنه “قیمت بیت کوین”، صفحاتی که در مورد “بیت کوین بهتره یا تتر” نوشته شدن، با قصد کاربر یکسان نیستند. (پس در نتایج جستجو دیده نمیشن)

    در تحقیق کلمات کلیدی که راهبرد سئو براتون انجام میده، تعداد صفحات مورد نیاز سایت شما، قصد کاربر و هدف هر صفحه رو براتون مشخص می‌کنه.

    اگر بخوایم صفحات و اهدافشون رو از دید فروش و اصطلاحا فانل یا قیف فروش (Sales Funnel) تقسیم بندی کنیم، به صورت عمومی چهار بخش داریم:

    دانستنی (Informational). صفحاتی که با هدف جواب دادن به سوالات کاربر ایجاد می‌شوند. (مطالب بلاگ)

    تجاری (Commercial). صفحاتی با هدف جستجو برای پیدا کردن محصول مناسب یا مقایسه بین محصولات برای کاربر تولید می‌شوند. (مطالب بلاگ)

    تراکنشی (Transactional). صفحاتی که مستقیما با هدف خرید ایجاد می‌شوند. (صفحه خرید محصول) که این مورد در سئو فروشگاه های اینترنتی بسیار حائز اهمیت است

    مستقیم (Navigational). صفحاتی که با هدف پیدا شدن نام برند یا فروشگاه شما ساخته میشه. (صفحه خانه)

    رابط کاربری و تجربه کاربری (UI و UX)

    UI و UX از قدم‌های سئو داخلی

    اثر رابط کاربری و تجربه کاربری، مثل داشتن مغازه‌ای با ظاهر مناسب (UI) و دسترسی به هر محصول داخل مغازه به سادگی (UX) می‌باشد.

    زمانی که از سلامت رابط و تجربه کاربری صحبت می‌کنیم، زمان استفاده از کاربر را در سایت خود بالا می‌بریم. نتیجتا از دید گوگل برای کاربر ارزش خلق می‌کنیم. پس از طریق سئو داخلی، رتبه سایت خودمون رو مورد افزایش قرار میدیم.

    تایتل و متا دسکریپشن

    تایتل (Meta Title) و متا دسکریپشن (Meta Description) به نوعی بازاریابی صفحه شما در اینترنت محسوب میشه که بخشی از امور تولید محتوای سایت شما باید باشه.

    در سئوی داخلی، تایتل و دسکریپشن ارزش زیادی دارد. چون در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) اولین چیزی هست که کاربر بهش بر می‌خوره.

    نحوه نوشتن درست تایتل و دسکریپشن، طبق تجربه، استفاده از کلمه کلیدی و بیان هدف صفحه به صورت کوتاه است. البته به این موارد در استراتژی تولید محتوا اشاره میشه.

    هدر ها و نوشته های سایت

    هدر‌های سایت از عوامل مهم چه از دید کاربر و چه از دید گوگل هستند. بهینه کردن این هدر‌ها یکی دیگر از امور مهم سئو داخلی هستند. به طوری که: زمانی که شما کلمه “گیاه آپارتمانی” رو سرچ می‌کنید و روی یکی از گزینه‌ها کلیک می‌کنید. در شروع صفحه کلمه “خرید گل‌های شمعدانی” رو ببینید، باعث گیج شدن مخاطب و حتی باعث ایجاد سوال “آیا صفحه درستی رو باز کردم؟” و نتیجتا بستن صفحه مورد نظر میشه.

    این مسئله هم در مورد هدر سایت و هم در مورد هدر داخلی سایت برقرار است.

    نوشته جایگزین تصاویر (Image Alt Text)

    نوشته جایگزین (Image Alt Text) یکی از مراحل سئو داخلی

    هر تصویری که در سایت خودتون قرار میدید لازمه یک نوشته جایگزین (Image Alt Text) برای خود داشته باشد.

    از دید سئو داخلی سه دلیل داره:

    1. صفحه خوان‌ها (Screen Readers): وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های صفحه خوان + ربات موتور‌های جستجو معمولا از این روش برای فهمیدن معنی وب‌سایت استفاده می‌کنند.
    2. در نتایج تصاویر (Images) گوگل و دیگر موتور‌های جستجو نوشته جایگزین یکی از ملزومات نمایش در تصاویر گوگل هست.
    3. در صورت لود نشدن تصویر نوشته جایگزین جای این تصویر را می‌گیرد. از دید کاربر (گم شدن کاربر در صورت لود نشدن تصاویر کمتر پیش میاد)

    اسکیما (Structureed Markup)

    یکی از پیچیده‌ترین و مهم‌ترین امور سئو داخل صفحه، اسکیما هست. از طریق اسکیما، میتونیم برای موتور‌های جستجو و حتی هوش‌های مصنوعی (Chat GPT، Gemini و Bing AI) تعریف کنیم که متن ما چه محتوایی دارد.

    اسکیما یک زبان برنامه نویسی تصویری داده محور هست که به ربات‌ موتور جستجو و هوش مصنوعی توضیح می‌دهد که هر صفحه و حتی هر پاراگراف از محتوای صفحه چه معنی دارد و پاسخ‌دهنده چه سوالاتی هست. اما این که موتور جستجو یا هوش مصنوعی از این داده استفاده کند یا نه، به خود ربات بستگی دارد.

    *نکته: اسکیما نویسی، نیاز به دانش برنامه نویسی، دانش سئو و دانش فروش و بازاریابی دارد.

    نشان صفحه (URL)

    یکی از مشترکات سئو داخلی و سئو تکنیکال مبحث URL است. به صورت خلاصه نشان صفحه URL تمایز دهنده صفحات از هم در فضای اینترنت است. برای مثال: site.com/shop و site.com/blog با هم متفاوت هستند.

    حال اگر در نظر بگیریم که صفحه‌ای با نشانی site.com/jdigf/fjdgid به ما نشان داده شود، از کجا بفهمیم که وارد چه صفحه‌ای از این وبسایت شدیم؟ حال اگر این URL را به site.com/shop/iphone تغییر دهیم، می‌توانیم بفهمیم که ما در صفحه فروشگاه (shop) و داخل این صفحه در دسته‌بندی آیفون (iPhone) هستیم.

    *نکته: URL در سایت‌های وردپرسی با نام پرمالینک (Permalink) شناخته می‍شوند.

    لینک سازی داخلی صفحات

    لینک (Link) در کلمه به معنی ارتباط. و مفهوم لینک در اینترنت به معنی راه ارتباطی بین دو صفحه شناخته می‌شود.

    در سئو داخلی لینک‌سازی با هدف ارتباط صفحات به هم انجام می‌شود. به طوری که هم برای کاربر و هم برای ربات موتور جستجو مفهوم ارتباط معنایی را به ارمغان می‌آورد.

    فرض کنید: برای مقایسه شلوار‌های جین از برند‌های مختلف وارد یک صفحه شدید. از یکی از این شلوار‌ها خوشتون اومده، حالا اگه برای خرید این شلوار مجبور باشید برید توی صفحه فروشگاه، بین همه محصولات اون فروشگاه بگردید تا اون شلوار رو پیدا کنید. امکان پشیمون شدن یا ادامه ندادن خرید شما خیلی بالا میره. حالا در مقابل، شرایطی رو فرض کنید که روی یک دکمه کلیک کنید و به صفحه اون محصول برید و خرید رو انجام بدید.

    البته بک لینک یا لینکسازی خارجی هم برای سایت مهم هست. این دو مفهوم به هم نزدیک هستند ولی در عمل کمی متفاوت پیاده میشوند. بک لینک که بخشی از سئو خارجی هست، همان لینک هایی هستند که از سایت های دیگر به سایت شما اشاره میکنند ولی لینک داخلی، در داخل سایت شما به صفحه دیگری اشاره میکند.

    رسپانسیو بودن برای موبایل

    با توجه به اینکه، کاربرای موبایل در اکثر حوزه‌ها از کاربرای کامپیوتر جلو زده. رسپانسیو بودن سایت برای موبایل ضروریه. و این از اموری هست که بین سئو داخلی و سئو تکنیکال مشترکه. به طوری که بخشی از این موارد، نیاز به ایجاد تغییرات در کدنویسی سایت داره و این بخش مربوط به سئو تکنیکال میشه.

    کسایی که از طریق سایت گلستان ثبت نام دانشگاه و انتخاب واحد دانشگاهشون رو انجام دادن، خیلی خوب این نکته رو متوجه شدن! 😊

    وقتی مجبوری توی گوشی برای پر کردن یه فرم، بری راست یا بری چپ یا نوشته‌های سایت خیلی کوچیک یا جای کلیک روی لینک کوچیک یا بزرگه، نشونه های رسپانسیو نبودن سایته.

    سرعت سایت

    سرعت سایت، از اصول سئو داخلی و تکنیکال

    یکی دیگه از موضوعات مشترک بین سئو داخلی و سئو تکنیکال افزایش سرعت سایت هست. هر چقدر سایت شما برای کاربر سریع‌تر لود بشه، تجربه کاربری بهتری برای یک بیننده می‌سازید. در سایت‌هایی با سرعت لود پایین، با توجه به صبر کاربر امکان از دست دادن کاربر خیلی بالا میره.

    جمع بندی نکات سئو داخلی

    این موارد (10 نکته که بالاتر گفته شد) از نکات اولیه و اصلی سئو داخلی هستند. اما در نظر بگیرید سئو داخلی رد پای موارد تخصصی دیگری هم در کار هست…

    ما در تیم راهبرد سئو، همه این نکات رو میدانیم و با گزارش‌های ماهانه سعی در شفافیت بسیار بالا داریم. در کنار شما هستیم تا با هم یک وب‌سایت قوی بسازیم. رتبه‌های برتر گوگل رو بگیریم و مهم‌تر از همه، افزایش فروش و افزایش بازدید داشته باشیم.

    جهت آنالیز رایگان سایت

    جهت آنالیز رایگان سایت شما از دید سئو داخلی + موارد مختلف سئو یکی از فرم‌های صفحه قیمت سئو رو پر کنید یا از خدمت مشاوره سئو استفاده کنید.

    منابع:

    https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/33655/a-step-by-step-guide-to-flawless-on-page-seo-free-template.aspx

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    فهرست مطالب
      برای شروع تولید فهرست مطالب، یک سربرگ اضافه کنید
      تماس با راهبرد سئو